1/

Expositie Pulchri Studio

05-03-2019

Pulchri Studio, Lange Voorhout 15, Den Haag.
Duo-expositie ‘Rondom de leegte II’ met schilderijen van Christine Bittremieux en sculpturen van Eddy Stikkelorum. Een vervolg op de eerste duo-presentatie die plaats vond bij Galerie Agnes Raben in 2016.
De titel van de expositie ‘Rondom de leegte II’ verwijst wederom naar de verwantschap in hun werk. Publicist Ingrid Blans opende de expositie op zaterdag 23 februari 2019 in een afgeladen Pulchri Studio.

citaat uit het persbericht:

‘In de poëtisch abstracte schilderijen van Christine Bittremieux licht soms een glimp van een landschap op maar de landschappen laten zich niet door een horizon begrenzen. De ruimte op het doek is fictie maar vaak van een herkenbare soort.

Terwijl Christine Bittremieux noodzakelijk in haar werk de leegte creëert, zien we bij Eddy Stikkelorum dat de fysieke leegte er is en hij ermee speelt, het werk is rondom de leegte gemaakt.

Ondanks het fundamentele karakter dat pure abstractie eigen is hangt er in al het werk van Eddy Stikkelorum een sfeer van licht en lucht. Hij is een bouwer van beelden en schept door het ijle materiaalgebruik aanzienlijk meer ruimte dan de klassieke beeldhouwer’.