1/

herstart Micro Mecenaat

25-11-2014

Micro = klein 
Mecenas = iemand die de kunsten en wetenschappen financieel ondersteunt
Micromecenaat = de praktijk van kleinschalige kunstsmecenaat waarbij meerdere deelnemers draagvlak voor een kunstenaar creëren
MicroMecenas = iemand die de kunstenaar op een kleine schaal ondersteunt

MM - relatiegeschenk

Micromecenas sculptuur 2013, Eddy Stikkelorum

Het Micromecenaat is in 2012 gebouwd als platform waaronder verschillende kunstenaars die hetzelfde gedachtegoed – namelijk die de relatie met de kunstliefhebber belangrijk vinden – opereerden. De stichting, opgericht door Niels Janssen en Sanne Brienen, heeft bestaan tot 2014. Daarna hebben de individuele deelnemende kunstenaars het stokje overgenomen en hebben zij ieder een eigen persoonlijk Micromecenaat opgericht.

“Het Micromecenaat is een goed concept om nieuwe verbindingen tot stand te brengen tussen de creatieve sector en de samenleving. Het brengt kunstbeleving dichterbij voor een grote groep, zonder dat de kwaliteit van de kunst in het geding komt. Het Micromecenaat is elegant in zijn eenvoud en een uitstekend voorbeeld van cultureel ondernemerschap”.

Carolien Gehrels, voormalig wethouder Kunst en Cultuur Amsterdam

20-08-14_Eddy Stikkelorum_0159 - kopie

Micromecenas sculptuur 2014, Eddy Stikkelorum

Sinds december 2014 is het persoonlijk Micromecenaat van Eddy Stikkelorum weer volop actief.

Op 7 december is de eerste bijeenkomst op het atelier. Op deze dag wordt ook deze vernieuwde website geïntroduceerd. En worden de nieuwe Micromecenas sculpturen aangeboden aan trouwe mecenassen.

Binnenkort verschijnt er meer- en uitgebreide informatie over het Micromecenaat op deze site. Maar wilt je nu al meer weten, dan kun je contact opnemen. Mail naar Eddy Stikkelorum.