1/

Expositie galerie Artline

Expositie galerie Artline

16-02-2023

‘Rondom de leegte III’, te zien van 29 januari t/m 12 maart 2023 in Galerie Artline in Delft, is de derde gezamenlijke tentoonstelling van Christine Bittremieux en Eddy Stikkelorum. De sculpturen van Stikkelorum en de schilderijen van Bittremieux verschillen aanzienlijk van elkaar, maar hebben als overeenkomst dat ze niet de tastbare aanwezigheid van de dingen als onderwerp hebben, maar de lege ruimte in de werkelijkheid.

Een andere overeenkomst is dat zij in hun schilderijen en beelden geen gebeurtenissen verbeelden. Natuurlijk geven zij met hun verbeelding wel vorm aan iets, maar bij hun betreft dat beleving, ervaring en waarneming van het onmetelijke, het onbenoembare en het onbeschrijfelijk, van iets peilloos.

Dat zij dat onvoorstelbare concreet weten uit te drukken in een materiële verschijningsvorm is onverklaarbaar. Het onnoemlijke krijgt een gedaante die is voorbehouden aan de kunst.

Galerie Artline is in 1976 opgericht door Bill Barends op de Toussaintkade in Den Haag. De galerie voor hedendaagse kunstenaars is nu gevestigd op de Voldersgracht 18, 2611 EV Delft. Heleen van Haaften is de huidige galeriehouder.